Sunday, 23 January 2011

Rumah Ajaib - Nurul Ain
Perkhemahan sekolah lima sekawan Paula, Aqash, Siva, Lim dan Idora bertukar menjadi pengembaraan yang mencabar selepas mereka mengunjungi sebuah rumah misteri hasil peninggalan satu keluarga Inggeris.
Hadir Romando, seorang lelaki tua yang boleh terapung-apung lebih menghairankan mereka berlima. Pelbagai nasihat dan bekalan diberi kepada Paula dan rakan-rakannya. Mereka kemudian dibekalkan dengan satu peta lama, buku panduan ajaib dan pakaian seragam pahlawan yang lengkap. Kata Romando, Deriyah akan mengiringi perjalanan mereka. Siapa Deriyah? Mengapa Romando percaya kepada Deriyah?
Paula yang merupakan seorang gadis yang meminati dunia sejarah dan pengembaraan zaman purba tidak menyangka bahawa semuanya menjadi kenyataan dengan sekelip mata. Sikap Siva dan Lim yang sentiasa menggelikan hati, ditambah pula dengan telatah Deriyah membuatkan perjalanan mereka di dunia asing itu tidak terasa letih dan sunyi. Apa yang pasti mereka diarahkan untuk mencari Kunci Kebahagiaan dan lebihan Batu Zerox. Di manakah mereka akan menjumpai semua barang-barang itu? Berjayakah mereka selepas keluar dari rumah misteri itu? Setiap langkah perjalanan, pasti ada yang menanti di hadapan, apakah dia? Bolehkah mereka melaluinya? Hayati dunia pengembaraan misteri yang berbeza dan mencabar bersama-sama Paula dan rakan-rakannya dalam Rumah Datuk Ethan yang membawa anda agar kembali mengharungi ke dunia pengembaraan yang sebenar

0 comments: